Altimetria Coll de Pal

Altimetria Coll de Pal

DISTÀNCIA

18,6 km

Pendent

7,0 %

desnivell

1.336 m+

altitud mAx

2.106 m

% terra

38 %

Mapa del track

Comentaris destacats

Coll de Pal per carretera ja és dur, així que per la variant gravelera de les pistes del Refugi de Rebost i del Mirador dels Orris ja us ho podeu imaginar! L’inici és per asfalt i abans d’abandonar-lo ja s’haurà posat difícil. A la primera paella, a l’Hospitalet de roca-sança, abandonarem la carretera i es posarà encara més dur. Estarem de ple en el tram més dur de la pujada.

L’estat de la pista és variable, però sempre ciclable. En alguns punts, com ara revolts més tancats, s’hi acumula una quantitat important de pedra solta i cal vigilar més perquè en alguns punts també apreta la pendent. En general, però també en aquests punts més crítics, és possible anar trobant la traçada. La primera part d’aquesta pista és suau i en perfecte estat, i a partir del mirador és dura i més pedregosa.

Durant tot aquest tram inicial de pista pedalarem entre bosc i amb el Cadí de fons. Ens anirà mostrant el paisatge (començarem a divisar el Pedraforca en primer lloc) de forma més oberta conforme guanyem alçada, i acabarem de gaudir-ho plenament a la zona del Coll de la Gavarra i del Refugi de Rebost. Passat el refugi enfrontarem un altre tram que picarà amunt, i ràpidament connectarem de nou amb l’asfalt al Coll del Forn. A partir d’aquí les vistes seran molt obertes i les gaudirem especialment a la pista del Mirador dels Orris, fent la ruta dels trencapinyes. La última part serà per l’asfalt, entre prats verds, i ja notant la fatiga acumulada.


Altimetries properes

Coll de Torn/Gresolet pel Mirador 11,2 km | 5,9% | 680+

Coll de Torn/Gresolet pel Santuari 11,8 km | 7,9% | 928+

Fotos Coll de Pal