Circular gravel a la Collada Fonda

47km | 1.000+

Port 100% pirinenc i molt assequible. Com tots, s’ha de pedalar, però la seva vessant per Setcases només corre el risc de fer-se llarga si vens pedalant des de Camprodon… res que amb paciència no tingui solució! De Camprodon a l’inici és una aproximació que va pujant lentament. Això va al gust, però per nosaltres… millor treure-s’ho de sobre al principi quan encara estàs fresc!

*No feu sempre cas a les dades de desnivell aportades per Komoot. Al traçar la ruta sobre els seus mapes pot inflar l’alçada.
**Podeu observar els tipus de superfície (pista, asfalt… clicant a “Desnivel” i canviant a “Tipos de via y de superficie”, o explorar millor la ruta entrant a la pàgina de Komoot.
***Recordeu que podeu descarregar el track directament de Va de Gravel (a l’inici d’aquesta pàgina)

En el sentit contrari al proposat la pujada es més dura però igual o, fins i tot, més maca. La duresa sempre pot donar-li un punt d’atractiu i, d’aquesta forma, t’estalvies el falso llano!

Altimetria Collada Fonda Setvases
Altimetria Collada Fonda Espinavell

Maneres d’allargar aquesta ruta:

  • Existeix la possibilitat de pujar el Coll d’Ares per carretera i retornar per pistes a Espinavell. No sabem del cert, però, en quin estat està la baixada fins Espinavell, tot i que és possible fer la petita circular per la part de dalt i retornar a la carretera per baixar de nou.
  • És possible fer una ruta que se’n va als 100km i els 3.000 de desnivell unint la Collada Fonda, Fontlletera i el Pla de’n Plata o Collada Burgarès (pujada encimentada). Palabras mayores!