L’Empordanet – Girona medieval gravel ride

40 km | 500+

De campanar en campanar per l’Empordanet.

Entre Girona ciutat i la costa, l’Empordanet. Un bocí de terra amb molta ànima. Poblets medievals i camins per connectar-los entre camps. Monells, Púbols, Rupià, Parlavà, Matajudaica, Castell d’Empordà, Canapost, Peratallada, Vulpellac, Cruïlles, Sant Sadurní de l’Heura…

*No feu sempre cas a les dades de desnivell aportades per Komoot. Al traçar la ruta sobre els seus mapes pot inflar l’alçada.
**Podeu observar els tipus de superfície (pista, asfalt… clicant a “Desnivel” i canviant a “Tipos de via y de superficie”, o explorar millor la ruta entrant a la pàgina de Komoot.
***Recordeu que podeu descarregar el track directament de Va de Gravel (a l’inici d’aquesta pàgina)

Aquí no hi ha grans pujades. Ni calen. Per nosaltres, si has de fer una ruta planera aquesta és una de les opcions més entretingudes i interessants. No t’estalviaràs algunes rampes, però! Sovint els pobles es situen estratègicament a dalt de turonets i l’encant d’aquesta ruta és, justament, entrar i fer-hi una volteta. Per assaborir-los, per encantar-se.

Possibles variants:

  • Pots allargar la ruta cap a Pals i visitar també el seu centre.
  • Si vols una mica de pujada, tot i ser asfalt, també pots allargar la ruta desviant-te fins a Madremanya i fer un sube-baja al Santuari dels Àngels.