Gravel Huesca: Plana de Uesca i Sierra de Guara

113 km | 1.400+

Del pla a la muntanya. De l’horitzó de camps de blat, a tocar dels “mallos” de Vadiello.

Huesca i la Sierra de Guara es deixen gaudir, especialment en gravel!

*No feu sempre cas a les dades de desnivell aportades per Komoot. Al traçar la ruta sobre els seus mapes pot inflar l’alçada.
**Podeu observar els tipus de superfície (pista, asfalt… clicant a “Desnivel” i canviant a “Tipos de via y de superficie”, o explorar millor la ruta entrant a la pàgina de Komoot.
***Recordeu que podeu descarregar el track directament de Va de Gravel (a l’inici d’aquesta pàgina)

Inici de la ruta a Huesca. D’aquí anem a visitar l’Embalse de Valdabra i des d’allà agafem el lateral del Canal del Cinca rodant còmodament. Anem direcció a Piracés, on hi ha una primera cota d’1,7 kms al 6,7%, en asfalt, per pujar a dalt dels cingles de La Corona: fins a la Ermita de la Virgen de la Corona i el monument “Árboles como arqueología”.

Abans de Piracés, però, farem una zona xulíssima, molt singular, pel camí de l’Albero Bajo.

Des de la Corona començarem a divisar i a acostar-nos lentament als Mallos de Vadiello. Encara queda!

Anem expressament a Siétamo, a la Panadería Ferrando. Parada obligatòria! Gràcies a la recomanació de la Núria Bescós.

Anem atravessant camps de blat i a Sipán agafem l’asfalt per començar a pujar lentament en direcció a l’Embalse de Vadiellos. Des del punt baix del riu Guatizalema són 12,8km que van pujant suaus, i només s’endureix a la part de pista final. Un cop passem el parking de La Tejería descubrirem davant nostre els mallos de Vadiello. Quin entorn més singular!

Fotos obligatòries i baixada ràpida i curta a la presa. Però no tot s’acaba aquí encara. Per posar-hi una mica de salsa picant ens desviem per fer un mur de 3km, tot per pista, i recuperar la carretera més endavant. Un coll sense nom, entre Santa Eulàlia la Mayor i Vadiello. 3km al 9,4%!

A la part final de la ruta, farem un repecho duret a la Cañada Real del Saso, baixada, i fins i tot zona corriolera al costat del río Flumen.

Altimetries (falta la pujada als cingles de La Corona, 1,7km al 6,7%):

Possibles variants:

  • Escollir retallar una meitat de la ruta: quedar-se amb la part de la plana o amb la part de la serra.
  • Fer la ruta sencera, però retallar la pujada a Santa Eulàlia la Mayor.