Gravel Little Perú – Altopiano della Gardetta

52 km | 1.700+

Pura essència gravelera: connectar dos colossos alpins per un altiplà! Del Colle del Preit al mític Colle della Fauniera passant per l’Altopiano de la Gardetta.

*No feu sempre cas a les dades de desnivell aportades per Komoot. Al traçar la ruta sobre els seus mapes pot inflar l’alçada.
**Podeu observar els tipus de superfície (pista, asfalt… clicant a “Desnivel” i canviant a “Tipos de via y de superficie”, o explorar millor la ruta entrant a la pàgina de Komoot.
***Recordeu que podeu descarregar el track directament de Va de Gravel (a l’inici d’aquesta pàgina)

El Colle del Preit és un d’aquells Cara B que passa molt desapercebut perquè no té sortida… en carretera, però en gravel sí! Un colós que comença per carretera i els últims kilòmetres són per una pista asfaltada i tallada al trànsit. Una delícia!

Un cop a dalt, però, nosaltres continuarem pujant. El punt alt de la pista es situa en un coll sota el cim de Bric Servigno, oferint vistes a cosat i costat de la vall.

Altimetria Altopiano della Gardetta

A la baixada es connecta amb el mitic Colle Fauniera i la seva estàtua dedicada al Pirata, Marco Pantani. Lloc de peregrinatge! La baixada és per la pista asfaltada de la vessant que passa per Col d’Esischie i baixa un altre cop a Ponte Marmora.

No us expliquem més… us deixem amb les fotos que parlen per si soles!