Gravel entre vallesos: Muntanya del Farell

70 km | 1.400+

Travessa de la muntanya del Farell des de Granollers, pedalant entre vallesos.

*No feu sempre cas a les dades de desnivell aportades per Komoot. Al traçar la ruta sobre els seus mapes pot inflar l’alçada.
**Podeu observar els tipus de superfície (pista, asfalt… clicant a “Desnivel” i canviant a “Tipos de via y de superficie”, o explorar millor la ruta entrant a la pàgina de Komoot.
***Recordeu que podeu descarregar el track directament de Va de Gravel (a l’inici d’aquesta pàgina)

Iniciem la ruta a Granollers i comencem la travessa cap a l’altre Vallès combinant camins i urbanitzacions, sempre pujant i baixant però de forma directe (en línia recta) per anar a encarar la zona que ens interessa.

Arribem a Sentmenat i per anar escalfant (i evitant asfalt) pugem direcció al Castell de Guanta. Baixarem una mica i ens dirigirem cap a Castellar. On s’inicia la pujada principal del dia. Podeu agafar aigua al primer parc que trobareu a mà dreta.

La pujada al Pic del Vent o Farell és molt irregular. La pista està, generalment, en bon estat. Únicament al final té algun tram pitjor, però res molt important. La pujada permet travessar gairebé tota la muntanya, amb algun tram obert amb vistes al nord (a mijta pujada) i al sud (final de la pujada). Encara que no sigui el punt més alt de la pujada… no dubteu en parar al revolt-mirador que indiquem!

Altimetria de la pujada principal al Pic del Vent/el Farell:

Altimetria Pic del Vent el Farell

Per baixar s’agafa direcció a la urbanització i cap a St Sebastià de Montmajor, però abans gira a la dreta per anar a busca les Elies en una pista que inicialment també porta a Gallifa.

El punt baix de la baixada es situa al travessar la Riera de Caldes. Aquí s’inicia una pujada cap a St Feliu de Codines remuntant la muntanya pel costat d’una cinglera.

Altimetria les Elies/St Feliu de Codines:

Per baixar de St Feliu fem via ràpida per la carretera i a baix de tot sortim per agafar la pista a la vora del riu Tenes i retornem buscant pistes cap a Canovelles. Com no pot ser d’una altra manera, remuntant turonets… que això és el Vallès!

Possibles variants:

  • Les variants de la ruta impliquen adaptar força el track: si es vol fer més curta, caldria canviar el punt d’inici i final, per exemple situant-lo a Caldes de Montbui.