Gresolet gravel loop. Sota el Pedraforca

37 km | 1.100+

Gravel d’alta muntanya, aquest cop al Berguedà! Ruta curta… però intensa!

*No feu sempre cas a les dades de desnivell aportades per Komoot. Al traçar la ruta sobre els seus mapes pot inflar l’alçada.
**Podeu observar els tipus de superfície (pista, asfalt… clicant a “Desnivel” i canviant a “Tipos de via y de superficie”, o explorar millor la ruta entrant a la pàgina de Komoot.
***Recordeu que podeu descarregar el track directament de Va de Gravel (a l’inici d’aquesta pàgina)

En el sentit proposat, es puja la vessant suau i parcialment asfaltada del Coll de Torn, i cal acabar de remuntar si s’ha sortit del punt proposat (Maçaners). La baixada serà tota per pista, i es pot fer més pesada.

En el sentit oposat, la baixada serà més còmode, però la pujada més dura. Això sí, més variada també, amb trams vora una paret de pedra, de bosc, i de vistes obertes al final.

La part de pista propera a la connexió amb la carretera de Pradell, prop del Coll de la Trapa, té un encant singular! No està de més… val la pena fer aquesta variant!

Coll de Torn pel Mirador de Gresolet:

Altimetria Coll de Torn - Gresolet
Altimetria Coll de Torn Gresolet

Maneres d’allargar aquesta ruta:

  • Mantenint el punt de partida, és possible allargar aquesta ruta pujant primer cap al Tossal de Maçaners i anat a parar a dalt del Coll de Pradell… Arribar al monstre de Pradell per una altra vessant té el seu atractiu! Tot i això, l’inici d’aquesta pujada sembla ser dur i pedregós.
  • Sortint de Guardiola de Berguedà és possible arribar a Coll de Torn a través del Coll de la Bena, que es pot fer per asfalt (altimetria el Raül Massabé aquí) o en versió gravelera (la tenim pendent!). La tornada podria ser per asfalt per Maçaners o bé retornar per una de les versions del Coll de la Bena.