“Va de Gravel”, el primer projecte d’altimetries gravel a Catalunya

15 de gener de 2024

Altimetries, ara també per al gravel: una mostra de l’auge d’aquesta disciplina

El web ofereix altimetries, rutes i fotos en gravel per ajudar a planificar noves aventures

Taula interactiva de ports de Va de Gravel

El projecte inicia el seu camí amb més de 65 altimetries de ports gravel, que sumen 741 quilòmetres de pujada i 45.638 metres de desnivell. També amb 17 rutes publicades, que sumen 1.102 quilòmetres en ruta. Tot acompanyat per més de 200 fotos perquè, segons els seus autors, “també pedalem pels ulls”.

El projecte agafa forma al web https://vadegravel.com  

Les altimetries es poden explorar a través d’ una taula interactiva de ports o a través d’un mapa. Per ara, destaquen ports (i rutes) a Catalunya però també als Alps del Piemont i a Aragó. Va de Gravel és, en aquest sentit, un projecte viu i en expansió: a poc a poc anirà sumant noves pujades i rutes.

Cada port s’acompanya del seu perfil i de les dades bàsiques de la pujada, d’un track per facilitar la seva ubicació, d’un breu comentari per ampliar informació, de fotografies, i de pujades o rutes relacionades. Un format similar per a les rutes, que es poden descarregar directament en format GPX o consultar a Komoot.

Va de Gravel és un projecte del Xavier Guijarro i la Laura Rojas. Tots dos han crescut damunt la bicicleta gràcies a les altimetries d’APM i al treball desinteressat de tants altres. Segons les seves paraules “aquesta web és per seguir obrint les portes a més gent”.

Sobre nosaltres
Laura Rojas i Xavier Guijarro, autors de Va de Gravel

Contacte

Xavier Guijarro

info@vadegravel.com

Més informació

https://vadegravel.com

https://www.instagram.com/vadegravel