Gravel Colle del Sommeiller

60 km | 1.700+

Tocant els 3.000 en gravel!

Ruta èpica als Alps del Piamonte.

*No feu sempre cas a les dades de desnivell aportades per Komoot. Al traçar la ruta sobre els seus mapes pot inflar l’alçada.
**Podeu observar els tipus de superfície (pista, asfalt… clicant a “Desnivel” i canviant a “Tipos de via y de superficie”, o explorar millor la ruta entrant a la pàgina de Komoot.
***Recordeu que podeu descarregar el track directament de Va de Gravel (a l’inici d’aquesta pàgina)

Es tracta d’una pujada que, per baixar, només permet una petita variant… però que val la pena! Per fer un tros més còmode, és possible desviar-se per la pista de Decauville passat el llac. Pista planera que al final et deixa a la carretera que porta a Jafferau, per baixar còmodament per asfalt la part final (o allargar la ruta desviant-te cap a la strada militare Fenil-Pramand-Foens-Jafferau!).

La pujada, en relació a l’estat de la pista, es pot dividir en tres parts:

  1. Inici: Asfalt fins passat Rochemolles
  2. Fins a Pian dei Frati: Pista en força ben estat
  3. Darrers kilòmetres: Pista pedregosa, en mal estat

A tenir en compte, per tant, que cal anar amb molt ull els primers kilòmetres de baixada. També a la zona de les paelles, en què si bé no hi ha pedres, hi ha petits esvorancs i baches.

Altimetria Colle del Sommeiller

Possibles variants:

  • És possible retallar la ruta començant a l’inici de la pista, on hi ha un parking. O una mica abans al poble de Rochemolles.
  • També seria possible començar la ruta a Decauville (per on es torna a la ruta proposada) i anar a connectar a l’alçada del llac.