Travessa en gravel del Pla de la Calma

83km | 1.500+

Ruta que travessa el Pla de la Calma des de Tagamanent fins a Collformic.

*No feu sempre cas a les dades de desnivell aportades per Komoot. Al traçar la ruta sobre els seus mapes pot inflar l’alçada.
**Podeu observar els tipus de superfície (pista, asfalt… clicant a “Desnivel” i canviant a “Tipos de via y de superficie”, o explorar millor la ruta entrant a la pàgina de Komoot.
***Recordeu que podeu descarregar el track directament de Va de Gravel (a l’inici d’aquesta pàgina)

S’inicia a Granollers i va a buscar la pujada a Tagamanent vorejant el riu Congost. El tram entre la Garriga i el Figaró té alguna zona corriolera on pot ser necessari posar peu a terra. La pujada Tagamanent és la dificultat muntanyosa més destacada, i l’atractiu principal d’arribar-hi en gravel és poder continuar més enllà de l’asfalt.

Una pujada dura que, gràcies al desarrollo de la gravel, es farà més còmode que en bici de carretera i sense el lastre que suposen la majoria de BTTs. Les rampes més importants, per sort, es fan a la part asfaltada.

Altimetria gravel Pla de la Calma

Si us desvieu a la dreta a l’inici de la pista podeu arribar a la petita esplanada/mirador del Parc Etnològic.

La tornada es fa baixant fins a Collformic per continuar per carretera fins a l’estació de tren de St Esteve de Palautordera. Aquí s’agafen pistes fins arribar a la vora de l’AP-7 i fins a Granollers.