Vall del Carbonell gravel loops

46 km | 900+

La Vall del Carbonell és, amb tots els respectes per Gallecs, el cor del Vallès Oriental. Una de les extensions que es manté menys urbanitzada i industrialitzada de tot aquest territori, amb l’essència del Vallès: camps, boscos i turons.

Suficientment gran per fer-hi voltes sense repetir ni un sol camí i que quedi una bona ruta. En aquesta proposta, a més, no només trepitjarem pista, sinó també camins i corriols. Els corriols només seran tècnics en contades ocasions (i res especialment “greu”), que ningú pateixi! Aquesta ruta ha estat dissenyada després de passar una tarda qualsevol amb el Jordi Miró i el Pau Nualart… serà com si pedaléssiu amb els millors sherpes de la vall… us en donem la paraula!

Una ruta, per cert, ideal per fer en qualsevol època de l’any, però especialment a la primavera pel verd exhuberant dels camps i els boscos frondosos en tot el recorregut. I tot plegat, sempre amb el majestuós Montseny com a teló de fons. Una última cosa per a la presentació: el desnivell. Parla per si sol: sense ni un sol port, acabareu sumant gairebé 1.000 metres de desnivell… trencacames total!

*No feu sempre cas a les dades de desnivell aportades per Komoot. Al traçar la ruta sobre els seus mapes pot inflar l’alçada.
**Podeu observar els tipus de superfície (pista, asfalt… clicant a “Desnivel” i canviant a “Tipos de via y de superficie”, o explorar millor la ruta entrant a la pàgina de Komoot.
***Recordeu que podeu descarregar el track directament de Va de Gravel (a l’inici d’aquesta pàgina)

Volem que descobriu la ruta vosaltres mateixos i que us sorprengui, però unes poques línies per situar-se:

Iniciarem la ruta al Parc del Falgar de les Franqueses del Vallès i ens dirigirem cap a Milpins. Aquí comencem a corriolejar a la vora mateix de la riera que dona nom a la vall tal com la reivindiquen els seus veins (“vall del carbonell”).

Cap al kilòmetre 11,5 arribarem a la cruïlla dels 4 camins, i la creuarem tot recte per anar a bsucar Sant Hilari i pedalar per la zona de Cardedeu. Baixarem a la vora de la via del tren i tornarem a remuntar de nou cap a la cruïlla dels 4 camins i més enllà, gaudint de les vistes al Montseny mentre remuntem serres.

Anirem a buscar el Consell de Samalús entre masies i granjes i començarem a baixar per acostar-nos a la Garriga. En aquest punt, farem una petita volta pel Malhivern, anirem a vorejar l’urbanització dels Gorcs i encararem una última part per camins i corriols que ens seguirà fent gaudir molt a aquestes alçades de la ruta.

Possibles variants:

  • Com veureu al mapa, en qualsevol moment és molt fàcil retallar la ruta!