Vallès feréstec gravel

56 km | 1.100+

Cap als cingles de Bertí i Sant Miquel del Fai, descobrint el Vallès més feréstec!

*No feu sempre cas a les dades de desnivell aportades per Komoot. Al traçar la ruta sobre els seus mapes pot inflar l’alçada.
**Podeu observar els tipus de superfície (pista, asfalt… clicant a “Desnivel” i canviant a “Tipos de via y de superficie”, o explorar millor la ruta entrant a la pàgina de Komoot.
***Recordeu que podeu descarregar el track directament de Va de Gravel (a l’inici d’aquesta pàgina)

Iniciem la ruta a Granollers i comencem a pujar per la vora del Congost. A l’skate park de la Garriga ens endinsem per arribar a l’hotel abandonat de l’Ametlla (tocarà fer un tram de 10 metres a peu per pujar una rampa corriolera). Creuem la C-17 per sota i en breus comencem a pujar cap a Puiggraciós.

Altimetria de la pujada a Puiggraciós (ull, que la ruta continua pujant fins al Clascar!):

Altimetria Puiggraciós pista
Altimetria Puiggraciós pista

A Puiggrációs no s’acaba tota la pujada, però sí la part més important.

Passat el Coll de Can Tripeta començarem a pujar sota els cingles i amb una gran balconada sobre tot el Vallès. Anem direcció al castell abandonat de Clascar. Abans d’arriabr al Clascar la pista estarà una mica pedregosa, però anant en pujada es tracta d’anar fent. Al Clascar haurem de buscar un corriolet que ens portarà a l’església de St Pere de Bertí.

El camí cap a Sant Miquel del Fai des d’aquí tindrà un rampot molt bèstia que caldrà superar apretant el cul, i una baixada que caldrà fer vigilat perquè és empinada i amb algun tram dolent.

Enllaçarem amb la pista asfaltada que puja de St Miquel a Can Sans i rodarem cap a St Feliu còmodament. Just abans d’entrar ens desviarem epr baixar cap a Riells sense tocar la carretera.

Això ens portarà a tenir unes imatges úniques amb les cingleres vermelloses al davant. I amb molta tranquilitat després a la vora del Tenes, que ens tocarà creuar a peu en alguna ocasió!

Per acabar seguirem creuant camps, turons i urbanitzacions (essència del Vallès també!) i tornarem fent un corriolet per entrar a Canovelles i encarar els darrers kilòmetres disfrutant del poc que queda.

Possibles variants:

  • Pujar per asfalt a Puiggraciós, o anant fins a Figaró i pujar via Montmany.
  • Fer la tornada de St Feliu fent més asfalt i fer via… el camí val la pena però, la veritat, és que ja haurem fet el millor!