Material i idees per gaudir del gravel

L’estat de les pistes de les pujades és molt variable, i en una mateixa pujada poden haver-hi trams més pedregosos i trams més compactats.

Bicis i material per fer les pujades: pneumàtics, plats i pinyons per afrontar qualsevol terreny amb garantia

A Va de Gravel, totes les pujades estan fetes amb bicis de gravel, normalment sense necessitat de posar peu a terra. En el pitjor dels casos, toca fer-ho en alguns pocs metres. Si una pujada és massa complicada, no l’afegim al nostre llistat. Si està a la llista… majoritàriament és ciclable!

Fins i tot tenint tècnica i força (que sempre ajuda molt), tenir el material adequat ho fa tot molt més còmode.

En el nostre cas, portem pneumàtics de 45 i una combinació de plats i pinyons una mica transformada en comparació a com solen venir les bicis de gravel de fàbrica. Nosaltres muntem doble plat de Shimano GRX (plat petit de 30 o 31 segons gama) i pinyó gran de 40 (shimano SLX 11-40 11v en concret). En cas de monoplat, caldria optar per pinyons grans de 50 i, potser també, monoplats una mica més ajustats del que és habitual en gravel.

Si a sobre portes la bici carregada a l’hora d’afrontar alguna pujada… un desarrollo extra serà clau!

Altres coses a tenir en compte per anar a la muntanya en gravel

En el nostre cas, preferim patir pujant en comptes de baixant. Per això, sempre que és possible optem per fer les pujades per pista i les baixades per asfalt, o triar les pujades amb trams en pitjor estat i les baixades fer-les per la vessant amb trams en millor estat.

En molts punts de les pujades en gravel el grau de solitud és molt alt, i sovint la cobertura mòbil és dolenta. Aneu sempre preparats pel que pugui passar. Eviteu anar sols i, si ho feu, aviseu dels vostres plans a alguna altre persona.

Això també significa anar sempre amb suficient menjar, aigua (per rutes llargues, les ampolles plegables de trail poden ser molt útils), roba d’abric (i/o manta tèrmica) i bateria al telèfon i el GPS.

Tenir una mica estudiada la zona també és sempre un plus davant de qualsevol inconvenient (mecànic, climatològic…) que faci necessari agafar alguna via d’escapament/retorn més ràpida.

Cada maestrillo tiene su librillo… que recomaneu vosaltres per gaudir del gravel?

Us llegim als comentaris!

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *