Travessa en gravel del Montnegre i el Corredor (lineal)

75 km | 1.800+

Un pla diferent per descobrir el Montengre i el Corredor: ruta lineal amb el suport del tren.

Si preferiu una versió circular, trobareu la vostra opció aquí.

*No feu sempre cas a les dades de desnivell aportades per Komoot. Al traçar la ruta sobre els seus mapes pot inflar l’alçada.
**Podeu observar els tipus de superfície (pista, asfalt… clicant a “Desnivel” i canviant a “Tipos de via y de superficie”, o explorar millor la ruta entrant a la pàgina de Komoot.
***Recordeu que podeu descarregar el track directament de Va de Gravel (a l’inici d’aquesta pàgina)

La ruta proposada surt d’Hostalric i acaba a Granollers. Als dos llocs hi passa la línea R2 nord, que ens servirà de suport per fer una ruta lineal sense quilòmetres de palla.

La ruta puja amunt al Montnegre i un cop a dalt va “serrejant”, fent sube-baja, i no baixem fins al final de tot. La pujada més destacada, per tant, és la inicial (l’Erola). A la resta de “cims” hi arribarem des d’altres colls. Mai es baixa de la serralada, transitarem tota l’estona pel seu damunt. Sempre per bones pistes!

Altimetria de la pujada principal:

Altimetria l'Erola/Montnegre

Un cop a dalt començarem a serrejar: Hortsavinyà, St Martí de Montnegre, Collsacreu, el Santuari del Corredor, la Torrassa del Moro, Coll de Parpers, i avall.

Important de recordar: la pujada principal és una… però no pararem d’anar pujant i baixant (sumarem uns 1.800 de desnivell!)! Especialment destacable l’ascens al Santuari del Corredor des de Collsacreu, el punt més alt de la ruta (amb tres descansos pel mig, però amb un bon parell de rampes dures).

Possibles variants:

  • Fàcilment retallable des de Collsacreu (km 43): aquí es pot baixar a Sant Celoni per carretera, on també hi ha estació de la R2 nord.
  • Igual de fàcil més endavant, al Coll de Can Bordoi (km 56): aquí es pot baixar a Llinars per asfalt en un descens curt i ràpid. També hi ha estació de la R2 nord.

Una resposta a «Travessa en gravel del Montnegre i el Corredor (lineal)»

  1. […] Si voleu un pla diferent, proveu la versió lineal de la ruta utilitzant el tren com a suport. La trobareu aquí. […]