Travessa en gravel del Montnegre i el Corredor (circular)

78 km | 1.500+

Recórrer el Montengre i arribar fins al santuari del Corredor.

Si voleu un pla diferent, proveu la versió lineal de la ruta utilitzant el tren com a suport. La trobareu aquí.

*No feu sempre cas a les dades de desnivell aportades per Komoot. Al traçar la ruta sobre els seus mapes pot inflar l’alçada.
**Podeu observar els tipus de superfície (pista, asfalt… clicant a “Desnivel” i canviant a “Tipos de via y de superficie”, o explorar millor la ruta entrant a la pàgina de Komoot.
***Recordeu que podeu descarregar el track directament de Va de Gravel (a l’inici d’aquesta pàgina)

La ruta proposada surt i acaba a Sant Celoni. A diferència de la ruta lineal, aquí cobrirem una mica menys d’extensió i, un cop al Santuari del Corredor, retornem cap a Sant Celoni.

La ruta comença planejant vora l’autopista i cap a Hostalric i Tordera. Des d’aquí puja amunt al Montnegre i un cop a dalt va “serrejant”, fent sube-baja, i no baixem fins al final de tot. La pujada més destacada, per tant, és la inicial (l’Erola).

Altimetria de la pujada principal:

Altimetria l'Erola/Montnegre

Un cop a dalt començarem a serrejar: Hortsavinyà, St Martí de Montnegre, Collsacreu i el Santuari del Corredor. Un cop al santuari desfarem uns metres de camí per agafar la pista que baixa cap a Sant Celoni.

Important de recordar: la pujada principal és una… però no pararem d’anar pujant i baixant (sumarem uns 1.500 de desnivell!)! Especialment destacable l’ascens al Santuari del Corredor des de Collsacreu, el punt més alt de la ruta (amb tres descansos pel mig, però amb un bon parell de rampes dures).

Possibles variants:

  • És possible deixar de fer el santuari del Corredor: des de Collsacreu (km 60) es pot baixar a Sant Celoni per carretera

Una resposta a «Travessa en gravel del Montnegre i el Corredor (circular)»

  1. […] Si preferiu una versió circular, trobareu la vostra opció aquí. […]